Șeful Poliției Locale Buzău și prietena acestuia au scăpat ca prin minune după ce au fost loviți de fulger

Trei persoane, dintre care două din Buzau, au fost lovite de fulger, joi, la Sarmisegetusa Regia, în munții din zona Orăștiei. Un localnic a murit iar ceilalți doi au fost răniți în zona membrelor inferioare. Supraviețuitorii, Cornel Dumitrașcu, directorul Poliției Locale Buzău, și prietena sa au fost internați la spitalul din Orăștie.

Cei trei se aflau în situl arheologic de la Sarmisegetusa când s-a declanșat furtuna.

Un bărbat și-a pierdut viaţa, iar Cornel Dumitrașcu, directorul Poliției Locale și prietena sa, aflaţi în vizită la situl arheologic, au suferit traumatisme din cauza descărcărilor electrice produse în zonă.

Pompierii militari ai Detaşamentului Orăştie, specializaţi în acordarea primului ajutor, şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean au acţionat pentru salvarea victimelor, un cuplu din Pogoanele, judeţul Buzău, potrivit ISU Hunedoara.

Cei doi prezentau semne ale descărcării electrice. Ei au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor şi a medicilor SAJ şi au fost duşi conştienţi şi cooperanţi la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului din Orăştie.

Din păcate, pentru a treia victimă nu s-a mai putut interveni pentru salvarea vieţii. Bărbatul decedat, de 47 de ani din comuna Bucium, făcea parte din dispozitivul de pază al sitului arheologic Sarmisegetusa Regia.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI