luni, 11 decembrie, 2023

Sediul Prefecturii Buzău intră în reabilitare. În ce constă transformarea

Sediul Prefecturii Buzău intră în reabilitare. În ce constă transformarea

Facebook
Twitter
Email

Sediul Prefecturii Buzău va intra în reabilitare. Clădirea, construită la finele anilor ’60, și afectată de trecerea timpului, va fi modernizată cu fonduri obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Pentru reabilitarea sediului Prefecturii Buzău este prevăzută suma de 2,2 milioane de euro, sumă ce reprezintă echivalentul bugetului de cheltuieli al instituției aferent unei perioade de 20 de ani.

Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea corpurilor C1 și C2, cu o suprafață totală de 5.000 mp. Este vorba despre clădirile care găzduiesc, pe lângă Instituția Prefectului, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Direcția Județeană pentru Cultură, Serviciul Teritorial al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Structura Teritorială pentru Probleme Speciale a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat-Buzău, Consiliul Național al Audiovizualului, Asociația Comunelor – filiala Buzău și Biroul Teritorial al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

În cadrul proiectului, vor fi executate lucrări de reabilitare termică, dar și de montare a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice. Clădirea în care își desfășoară activitatea Prefectura Buzău a fost construită în perioada 1968-1970.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.