Ședință cu scântei la Compania de Apă. Primarul Constantin Toma și managerul Ionel Tescaru și-au aruncat vorbe grele

Ședința de miercuri a Adunării Generale a Companiei de Apă Buzău a fost extrem de tensionată încă de la debut. Prezenți să susțină interesele organismelor pe care le conduc, primarul Constantin Toma și managerul Ionel Tescaru și-au aruncat vorbe grele și au polemizat pe marginea legalității unor aspecte din ședință, mergând până la anularea întâlnirii și solicitarea reconvocării acesteia.

Dezbaterile au urmărit în mare parte respectarea procedurilor, astfel încât rezultatul ședinței să nu poată fi contestat. Reprezentantul Consiliului Județean, Mirela Oprea, a propus anularea ședinței AGA de astăzi și programarea uneia noi, după o perioadă care să le dea acționarilor posibilitatea să dea procuri clare de reprezentare.

Supusă la vot, propunerea a picat, motiv pentru care reprezentantul Consiliului Judetean în AGA s-a retras, explicând că nu are mandat să continue ședința.

„Este un lucru foarte grav, voi apăra în continuare buzoienii de cel mai mare preț la apă, de cel mai mare preț la apă meteorică și de cea mai murdară apă. Voi face din nou o plângere penală deoarece ați asistat la un abuz incredibil din partea președintelui CA care este butonat de domnul Tescaru plătind sume amețitoare unor avocați. Mulțumesc doamnei Mirela Oprea care, în ciuda presiunilor, a înțeles să fie un profesionist, o adevărată doamnă și a spus să fie o altă adunare generală la această companiei. Rog mai departe organele statului să își facă datoria. Mai mult nu pot face ca primar. S-a votat ca ședința de astăzi să nu se țină. Am ales să rămânem ca să fiți în sală să vedeți cum se face o ilegalitate. E un succes imens ca ați reușit să rămâneți în sală. Doamna Oprea, singura din această sală care știa legea și interpretarea ei nu a putut să își calce pe profesie pentru niște teme date și a părăsit sala”, a declarat primarul Constantin Toma.

„Nu mi-e frică de nicio plângere penală pentru că am respectat legea. Din punctul meu de vedere ședința s-a desfășurat corect, bugetul a trecut, iar dacă s-a încălcat cumva ceva o vor hotârî judecătorii, nu domnul Toma. Primarul atâta știe să facă show tv. E specialist în cuvinte jugnitoare la adresa celorlalți. De când a venit, doar asta face, show tv și nimic pentru buzoieni. Părerea mea e că vrea să împingă această companie spre incapacitate de plată, înspre faliment. Asta dacă vede că nu poate pune mâna pe cele 200 de milioane de euro care urmează să ne vină pentru proiecte în județul Buzău. Dar nu-l voi lăsa, pentru asta mă lupt”, a replicat Tescaru.

Întrunirea a continuat cu ordinea de zi propusă de Consiliul de Administrație al Companiei de Apă. Discuțiile s-au concentrat asupra bugetului Companiei, propus spre aprobare de către conducerea operatorului regional de apă. În ciuda opoziției manifestate de reprezentantul municipiului Buzău, Georgeta Cristea, bugetul a fost adoptat cu votul a patru dintre acționari: Primăriile Râmnicu Sărat, Pogoanele, Pătârlagele și Nehoiu. Primarul Buzaului, Constantin Toma, a anunțat însă că va contesta în instanță deciziile luate în cadrul ședinței de astăzi.

Marti seară, a avut loc prima ședință a Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă Buzău. Ședința nu s-a putut însă desfășura din lipsă de cvorum și a fost amânată pentru astăzi dimineață.

Fii Reporter