Se anunţă investiţii de amploare în localitatea Vadu Paşii

În strategia pentru dezvoltarea localității Vadu Paşii, proiectele dedicate învăţământului şi infrastructurii sunt prioritare şi vor fi finanţate cu milioane de euro, graţie proiectelor depuse autoritățile locale prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL).

Autorităţile din comuna Vadu Paşii speră ca din această toamnă să înceapă lucrări de asflatare în valoare de un milion de euro care vor acoperi şase kilometri de drumuri comunale.

“Am depus mai multe proiecte de finanţare cu bani europeni dar până acum am constatat că există amânări pe mai multe axe.  Totuşi am primit vestea că suntem pe lista scurtă de finanţare în programul PNDL 2  pentru drumurile comunale şi extinderea şi reabilitarea şcolii din Vadu Paşii. Pentru celelalte proiecte depuse încă aşteptăm răspunsul  de la Ministerul Deezvoltării“, ne-a declarat primarul Gheorghe Firon.

Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) este coordonat de Ministerul Dezvoltării  Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) și asigură resursele necesare pentru anumite categorii de investiții ale administrației publice locale. Scopul programului este de a contribui la dezvoltarea echilibrată în teritoriu.

Cel mai important punct de pe agenda autorităţilor din comuna Vadu Paşii rămâne totuşi reabilitarea podului care leagă comuna cu municipiul Buzău.

În prezent singura piedică ce ţine în loc demarea lucrărilor de construcţie a podului rutier închis în anul 2005, rămâne un aviz obligatoriu care aşteaptă să fie emis de la Ministerul Transporturilor şi  SNCFR.

Fii Reporter