miercuri, 24 aprilie, 2024

Schimbări în transportul public local. Apar 12 chioșcuri pentru bilete de călătorie

Schimbări în transportul public local. Apar 12 chioșcuri pentru bilete de călătorie

Facebook
Twitter
Email

Trans Bus SA Buzău va înființa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca șoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor. De asemenea, pasagerii prinşi fără bilet vor trebui să plătească o suprataxă de 30 de lei.

Societatea de transport local Trans Bus SA Buzău a luat o nouă decizie în ceea ce priveşte încasarea banilor şi eliberarea biletelor. În scurt timp, şoferii de autobuz vor fi degrevaţi de această sarcină.

Vor fi reînfiinţate centrele de distribuţie a tichetelor de călătorie, însă, nu în toate staţiile, ci numai în 12 puncte. De aici se vor putea cumpăra atât biletele ce vor fi taxate direct în autobuz, cât şi abonamentele.

Echipe de supracontrol vor verifica dacă pasagerii care circulă cu autobuzul dețin bilete, dar şi dacă au fost compostate. În cazul în care vor descoperi călători care circulă fraudulos, aceştia vor fi obligaţi să achite o suprataxă de 30 de lei.

Această soluţie va funcţiona până în momentul în care va fi introdus sistemul de eticketing. Şi atunci, însă, se vor menţine casele de bilete, pentru că aici buzoienii îşi vor putea încărca cartelele şi solicita abonamentele.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.