joi, 18 aprilie, 2024

Scandal cu focuri de armă la Bălăceanu.Un cioban şi un câine au fost împuşcaţi de un tânăr

Scandal cu focuri de armă la Bălăceanu.Un cioban şi un câine au fost împuşcaţi de un tânăr

Facebook
Twitter
Email

Un tânăr de 19 ani şi bunicul său, în vârstă de 73 de ani, din comuna Galbenu, judeţul Brăila, sunt cercetaţi penal de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Buzău pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Un bărbat de 73 de ani, din comuna Galbenu, judeţul Brăila, posesor legal de armă de vânătoare, a plecat însoţit de fiul său, în vârstă de 43 de ani şi de nepotul său, în vârstă de 19 ani, către un fond de vânătoare, pentru a vâna păsări.

În momentul în care au ajuns pe un teren ce le aparţine, cultivat cu lucernă şi situat la limita dintre comunele Galbenu şi Bălăceanu, au observat o turmă de oi care păşteau pe terenul ce le aparţinea.

Cei trei bărbaţi s-au luat la ceartă cu paznicul animalelor, iar tânărul în vârstă de 19 ani a luat arma de vânătoare a bunicului său şi a tras un foc de armă asupra unui câine ce însoţea turma de oi, câinele fiind rănit.

Totodată, în urma executării focului, o alică l-a atins şi pe cioban în zona gambei drepte. Poliţiştii au verificat autorizaţia de vânătoare pe care o deţinea bărbatul în vârstă de 73 de ani şi au constatat că era expirată din data de 21 noiembrie.

Din verificările efectuate, a mai rezultat că nepotul acestuia nu este autorizat să deţină arme şi muniţii. Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Buzău au ridicat arma de vânătoare, în vederea cercetărilor şi au întocmit dosar penal, în care sunt cercetaţi atât tânărului în vârstă de 19 ani, cât şi bunicul acestuia.

Faţă de bărbatul în vârstă de 73 de ani a fost dispusă şi măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.