joi, 18 aprilie, 2024

Scade tariful pentru ridicarea gunoiului menajer

Scade tariful pentru ridicarea gunoiului menajer

Facebook
Twitter
Email

Veşti bune pentru buzoieni vin de la Viceprimarul Buzăului Ionuţ Apostu. Acesta a anunţat pe Facebook că tariful pentru ridicarea gunoiului menajer va scădea cel mai probabil de luna viitoare. Măsura ieftinirii vine după ce Guvernul a suspendat prin ordonanţă de urgenţă aplicarea taxării la groapă a deşeurilor cu 80 de lei pe tonă.

Taxa va fi suspendată până la începutul anului 2019 iar din 2020 aceasta va crește de la 80 la 120 de lei pe tonă. “O veste bună la început de săptămână! Va scădea prețul la gunoi! Tarifele de salubrizare vor fi ajustate la prima ședință de Consiliu Local Municipal, deoarece azi a apărut în Monitorul Oficial Ordonanța de modificare a taxei de depozitare, iar municipiul Buzău se regăsește printre puținele orașe din țară care îndeplinește țintele de reciclare și reducere a cantităților ce ajung la groapa ecologică! Iată că noul Guvern și-a intrat în pâine cu o măsură așteptată de toate primăriile și toți cetățenii!”, a postat pe Facebook viceprimarul Ionuţ Apostu.
Decizia Guvernului de a suspenda până la 1 ianuarie 2019 aplicarea taxării la groapă a deşeurilor cu 80 de lei pe tonă va duce la intrarea României în infringement pentru nerealizarea reducerii cantităţii de deşeuri depozitate cu 50% până în 2020, iar din 2021 România va plăti până la 200.000 euro pe zi, avertizează Coaliţia pentru Economia Circulară în România, o iniţiativa privată şi apolitică a unor experţi de mediu.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.