luni, 26 februarie, 2024

Sătulă să fie agresată de partener, o femeie a stat două ore urcată pe un pervaz și amenința că se aruncă de la etajul zece

Sătulă să fie agresată de partener, o femeie a stat două ore urcată pe un pervaz și amenința că se aruncă de la etajul zece

Facebook
Twitter
Email

Pentru a pune capăt bătăilor primite de la fostul soț, în prezent concubin, o femeie de 42 de ani a recurs la un gest extrem. S-a închis într-o cameră și amenința că se aruncă în gol. Speriat de intenția partenerei, care stătea într-o poziție riscantă pe pervaz, bărbatul a sunat la 112. Două ore au durat negocierile pentru descurajarea femeii.

Miercuri seară, în jurul orelor 22.00, polițiștii buzoieni au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că într-un imobil din municipiul Buzău o femeie s-ar fi închis într-o cameră a locuinței și amenință că se va arunca în gol de la etajul zece al blocului.

La fața locului s-au deplasat polițiști, împreună cu un negociator din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale precum și pompieri din cadrul ISU Buzău și un echipaj medical de urgență.

Așa cum prevede procedura, negociatorul a intervenit pentru detensionarea situației, reducerea nivelului de anxietate și stabilirea unui echilibru între planul emoțional și rațional al femeii.

Ulterior, în urma discuțiilor purtate cu acesta, femeia în vârstă de 42 de ani a fost convinsă să renunțe la gest. Ea le-a permis negociatorilor să intre în camera în care se blocase de frica partenerului agresiv.

Intervenția s-a încheiat la miezul nopții. Din cercetări s-a stabilit că apelantul, un bărbat de 53 de ani, din Buzău, în urma unui conflict familial ar fi agresat-o pe fosta soție, actualmente concubină.

”De asemenea, având în vedere aspectele constatate, în conformitate cu prevederile Ordinul MAI nr. 146/2018, privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică, s-a procedat la evaluarea situației de fapt pe baza formularului de evaluare a riscului, persoana vătămată opunându-se emiterii unui ordin de protecție provizoriu”, spun reprezentanții IPJ Buzău.

Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. În cauza, polițiștii au deschis un dosar penal iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.