joi, 22 februarie, 2024

Șase frați au rămas orfani după accidentul feroviar de luni seară, din Țintești, soldat cu trei morți și un rănit

Șase frați au rămas orfani după accidentul feroviar de luni seară, din Țintești, soldat cu trei morți și un rănit

Facebook
Twitter
Email

O uriașă tragedie a lăsat în urmă accidentul feroviar produs, luni seară, în apropiere de municipiul Buzău. Șase copii au rămas orfani, după ce părinții lor au murit pe loc în mașina spulberată de un tren de marfă.

Patru persoane se aflau în vehicul iar șoferul, rudă cu pasagerii, este singurul supraviețuitor al accidentului. Autovehiculul acestuia a ajuns în fața locomotivei, în dreptul unei treceri la nivel cu calea ferată fără barieră.

Pe bancheta din spatele autoturismului Dacia Duster se aflau Nicoleta și Daniel Nechita, din comuna Vadu Pașii, părinții a șase copii, dintre care doar unul este major. Cel mai mic, o fetiță, are zece ani. Părinții lor lucrează în construcții și, luni seară, mergeau să termine o lucrare, în comuna Țintești, cu mașina vecinului lor, Lucian, care-i este și văr lui Daniel.

În autoturism se mai afla un vecin în vârstă de 65 de ani. Mașina cu cei patru săteni din Vadu Pașii a fost târâtă mai bine de 200 de metri după impactul violent cu locomotiva garniturii compuse din cisterne. Au murit pe loc soții Nechita, el de 42 de ani, iar ea, de 36 de ani, și celălalt pasager. Doar șoferul a scăpat cu viață iar acum se află internat în spital, în stare stabilă.

Rudele soților Nechita spun că, la scurt timp după producerea accidentului, au început să fie sunați de niște vecini să le spună că ar fi recunoscut Dusterul vecinului lor, Lucian, în câteva fotografii apărute pe rețelele de socializare. Fata cea mare a familiei Nechita a încercat să-și sune mama iar la un moment dat a răspuns un polițist, care a confirmat vestea terifiantă.

Vecinii sunt șocați de modul în care trei oameni buni din comunitate au pierit nevinovați, într-o clipă de neatenție sau după o manevră greșită a șoferului. Unul dintre cunoscuții conducătorului auto crede că Lucian a oprit inițial la intersecția cu linia ferată, prevăzută cu semnale luminoase și acustice, dar că probabil staționa cu mașina în viteză și din cine știe ce motiv a ridicat piciorul de pe ambreiaj.

Accidentul feroviar s-a produs la o trecere la nivel cu calea ferată, pe drumul județean care leagă șoseaua națională DN 2B de comuna Țintești. Șoferul în vârstă de 51 de ani al unui autoturism de teren a ignorat semnalele acustice și luminoase și a încercat să traverseze linia de cale ferată.

Mecanicul de tren a fost testat alcoolscopic iar rezultatul a fost negativ. Din cauza stării grave în care se afla șoferul autoturismului, singurul supraviețuitor, i-au fost prelevate probe biologice.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.