miercuri, 22 mai, 2024

Șase copii au venit pe lume la Maternitatea Buzău, în ziua de Paște. La spital, a fost activitate intensă

Șase copii au venit pe lume la Maternitatea Buzău, în ziua de Paște. La spital, a fost activitate intensă

Facebook
Twitter
Email

De Paste, la Maternitatea Buzău au avut loc șase nașteri. Trei fetițe și trei băieți au fost aduși pe lume în ziua sfântă.

„Trei nașteri au fost spontane, iar trei, prin cezariană. Toți cei șase nou-născuți sunt la termen, cel mai mic cu greutatea 2.550 grame, cel mai mare, de 5.270 grame, cu o adaptare bună la viața extrauterină”, transmit reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Buzău.

În prima zi de Paște, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au avut nevoie de ingrijiri medicale un număr de 205 persoane. A doua zi, numarul prezentarilor a crescut, astfel că s-au înregistrat 248 de persoane.

„Cazuistica a fost relativ asemănătoare cu cea de anul trecut. Au fost indigestii, pe fondul consumului produselor specifice Sărbătorilor Pascale, infecții respiratorii, s-au prezentat și persoane aflate in stare de ebrietate, pe fondul consumului excesiv de alcool”, transmite Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalulului Județean de Urgență Buzău.

De asemenea, potrivit reprezentanților spitalului, în acesta perioadă au fost înregistrate și accidente rutiere, soldate cu victime.

Un accident rutier soldat cu rănirea a trei minori şi a unei femei a avut loc în a doua zi de Paște, pe DN2 E85, la Poşta Câlnău. Toate cele patru victime au ajuns la spital.

Potrivit Poliției, a fost o coliziune între cinci autoturisme ce se deplasau pe direcţia Vrancea către Buzău, la volanul cărora se aflau trei şoferi bucureşteni, unul de 49 de ani şi doi de 39 de ani, un conducător auto din Constanţa, de 25 de ani şi o şoferiţă din Vrancea.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.