luni, 26 februarie, 2024

Șapte copii de la un club de judo din Vrancea, răniți într-un carambol, lângă Buzău

Șapte copii de la un club de judo din Vrancea, răniți într-un carambol, lângă Buzău

Facebook
Twitter
Email

Șapte copii de la un club de judo din Vrancea și un adult au ajuns, vineri, în spital în urma unui carambol în care au fost implicate un microbuz și două autoturisme. Unul dintre sportivi a fost rănit mai grav și a necesitat transferul la un spital din București.

Microbuzul care aparține unui club privat de judo, din Focșani, se deplasa spre Ploiești când, la un moment dat, șoferul ar fi făcut o manevră fără să se asigure. A fost lovit lateral de două autoturisme care circulau în spatele mașinii.

„Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între trei autovehicule ce se deplasau pe direcția Buzău către București, la volanul cărora se aflau trei șoferi, de 69, 28 și 49 de ani, din Vrancea și București. Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferului bucureștean în vârstă de 28 de ani și a șapte pasageri din mașina conducătorului auto de 69 de ani, cu vârste cuprinse între 11 și 22 de ani, toți din Vrancea”, a transmis Poliția Buzău.

Impactul a fost atât de puternic, încât resturi din mașini au fost împrăștiate pe o suprafață mare. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. După impact mașinile au rămas pe carosabil iar polițiștii au blocat traficul. Copiii din microbuz și șoferul unui autoturism au fost preluați de ambulante și transportați la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

„În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme și un microbuz, în care se aflau un total 11 victime neîncarcerate, dintre care șapte copii si patru adulți, conștienti și cooperanti ce au fost evaluați medical. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție”, adeclarat plt Vlăduț Parvu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Șoferul microbuzului, Dumitru Zisu, care este și antrenorul copiilor, nu știe ce s-a întâmplat. Spune însă că a simțit ca mașina pe care o conducea parcă zbura. El a fost dus la spital pentru prelevare de probe biologice.

În momentul în care s-a produs accidentul, sportivii se îndreptau spre Turnu Severin, acolo unde aveau programată o competiție. Unul dintre adolescenți a fost rănit mai grav, la cap, astfel că medicii buzoieni au solicitat transferul acestuia la Spitalul Floreasca din București.

Pe numele șoferului a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Traficul auto pe drumul european E85 a fost reluat după două ore de la producerea accidentului în lanț.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.