Salvarea unui căprior, printre misiunile pompierilor buzoieni în minivacanța de Paște

Pompierii au derulat 87 intervenţii, în perioada 14–18 aprilie. Salvatorii au fost solicitați pe raza întregului județ pentru stingerea unor incendii, transportul unor persoane supraponderale, acordare de prim ajutor medical și salvarea unui animal.

Pompierii buzoieni au intervenit în minivacanța de Paște în 87 de cazuri, dintre care cinci misiuni de stingere a incendiilor, trei misiuni de stingere a incendiilor de vegetaţie uscată, trei misiuni transport persoane supraponderale, o misiune de salvare animal, 57 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical şi alte intervenţii.

Peste 190 de hectare de vegetație au ars în urma arderilor necontrolate cauzate de focurile lăsate nesupravegheate, cele mai multe înregistrându-se pe raza comunelor Vintilă Vodă și Puiești.

Luni, în cea de-a doua zi de Paște, pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui căprior rămas captiv într-un gard de sârmă din Berca. Salvatorii au venit la fața locului, au scos animalul dintre sârmele care îl blocau și l-au predat unui medic veterinar pentru îngrijiri.

Fii Reporter