miercuri, 12 iunie, 2024

S-a tras cortina peste festivalul BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU. „La academie”, cel mai bun spectacol

S-a tras cortina peste festivalul BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU. „La academie”, cel mai bun spectacol

Facebook
Twitter
Email

S-a tras cortina peste ediția din acest an a Festivalului ,BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU, eveniment cultural național devenit deja tradiție. Cea de-a XIX-a ediție a festivalului s-a încheiat sâmbătă, 1 iunie, la Teatrul „George Ciprian”, cu festivitatea de premiere.

Au fost acordate cinci premii, trei dintre ele fiind câștigate de Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, unul, de Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, și unul de Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântul Gheorghe.

„La academie”, în regia lui Andrei Măjeri, a fost desemnat, de către juriu, „Cel mai bun spectacol” al festivalului.

După festivitatea de premiere, spectatorii au vizionat spectacolul ,,Soțiile noastre”, de Eric Assous, în regia lui Răzvan Oprea. Au intrerpretat actorii Cosmin Seleși, Lucian Ghimiși și Răzvan Oprea.

Evenimentul cultural național BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU a fost organizat, și în acest an, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău. Organizatorii au anunțat că în cele opt zile de festival, au fost prezenți la spectacole peste 2.000 de spectatori.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.