Rudele pacienților uciși în spitalul Săpoca, hotărâte să ceară daune materiale instituției medicale

Se anunță vremuri tot mai grele pentru personalul medical care se afla în tură în momentul producerii tragediei de la Spitalul Săpoca. Rudele pacienților care au murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul Săpoca, par tot mai decise să ceară daune materiale unității medicale unde au fost ucise persoanele dragi, pentru neglijența angajaților care se aflau în tura de noapte. Unii dintre pacienții morți aveau copii în întreținere.

Aflate încă în stare de șoc după tragedia din weekend, rudele unora dintre pacienții uciși sunt hotărâte să ceară daune materiale instituției medicale pentru neglijența angajaților care se aflau în tura de noapte.

Oamenii spun că vor consulta un avocat pentru a demara procedurile în justiție. În urma discuțiilor, se va stabili dacă se vor cere pagube materiale unității medicale sau fiecăruia dintre angajații instituției care se aflau în tura de noapte.

Între timp, autorul crimelor, Nicolae Lungu, a fost adus joi de la Spitalul de boli mintale din Săpoca sub pază strictă, pentru a fi evaluat de cătrre o echipă de psihiatri și psihologi de lala Serviciul de Medicină Legală din Buzău.

Audierile au durat mai bine de o oră și jumătate iar concluziile preliminare despre capacitatea de discernământ a criminalului ar putea fi stabilite abia săptămâna viitoare.

Se bănuiește că suspectul ar fi acționat doar sub imperiul unei stări psihice alterate, cauzate de un etilism cronic, iar criminalul ar putea răspunde penal doar dacă se va demonstra că ar fi avut discernământ atunci când a comis faptele.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de neurospihiatrie Săpoca, bărbatul de 38 de ani a atacat mai mulţi pacienţi cu un stativ de perfuzii. Şi-au pierdut viaţa cinci persoane. Au fost răniţi grav opt pacienţi, în prezent fiind internaţi în unităţi medicale din Bucureşti. Cel acuzat de crimă și tentativă de omor este Lungu Nicolae, un bărbat din comuna Săgeata care fusese internat joi pentru sevraj alcoolic.

Fii Reporter