Risc mare de incendii provocate de instalații de încălzire sau hornuri defecte

Statisticile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău arată că, în lunile friguroase, aproape se dublează numărul incendiilor. Cele mai multe dintre aceste incendii sunt cauzate de neglijența proprietarilor de case care nu își întrețin corespunzător coșurile de fum sau instalațiile electrice. 18 asemenea incendii au avut loc, de la începutul anului, în județul Buzău.

În ultimii ani, în lunile de iarnă, hornurile necurățate sau instalațiile de încălzire defecte constituie sursa principală de izbucnire a unor incendii pe timpul iernii. Așa s-a întâmplat și în această iarnă. Pompierii buzoieni au intervenit la numeroase incendii provocate de sobe defecte sau hornuri necurățate.

„De la începutul anului, pompierii buzoieni au acţionat pentru localizarea şi stingerea a 23 de incendii, 18 dintre acestea având drept cauză probabilă sistemele şi instalaţiile de încălzire”, a declarat George Crețu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Având în vedere că, în ultima perioadă, pe timpul nopţii, s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Buzău recomandă cetăţenilor care utilizează la încălzirea locuinţelor sobe sau alt tip de instalații de încălzire să dea dovadă de responsabilitate.

Reprezentanții ISU Buzău spun că în perioada iernii, zilnic, se produc în medie câte două incendii cauzate de defecțiuni la sobe sau instalațiile de încălzire.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI