miercuri, 22 mai, 2024

Rezultatul necropsiei în cazul morții profesorului Constantin Ion: ținea electrozii cu ambele mâini

Rezultatul necropsiei în cazul morții profesorului Constantin Ion: ținea electrozii cu ambele mâini

Facebook
Twitter
Email

Anchetatorii au intrat în posesia rezultatului necropsiei în cazul profesorului Constantin Ion, de la Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil”, care a murit în timp ce experimenta arcul electric în fața elevilor. Legiștii au stabilit că decesul a survenit în urma unei insuficiențe cardio-respiratorii, produsă prin electrocutare la ambele mâini.

Au fost găsite arsuri în ambele palme, semn că dascălul ar fi ținut electrozii cu mâinile, închizând astfel circuitul electric. Inițial, anchetatorii luau în calcul că decesul bărbatului să fi fost cauzat de o lovitură puternică la cap care s-ar fi produs în momentul în care profesorul a fost trântit la pământ de arcul electric produs.

Constantin Ion preda de peste două decenii electronica la Liceul Grigore C. Moisil. Miercuri după-amiază el le preda elevilor de clasa a noua despre arcul electric, prilej cu care efectua un experiment pe această temă. Brusc, profesorul de electrotehnică a atins cu mâna bornele aparatului, moment în care s-a produs un arc electric. Supratensiunea l-a azvârlit pe dascăl care în cădere s-a izbit puternic cu capul de tablă.

Copiii au anunţat imediat conducerea liceului şi ambulanţa. Medicii au încercat zeci de minute să-l resusciteze dar nu au mai reuşit să-l readucă la viaţă. „La ora 14.30, doamna director m-a anunţat telefonic că în timpul unei ore desfăşurate de domnul profesor inginer electronist Constantin s-a produs o electrocutare. A fost izbit cu capul de tablă şi înţeleg că de aici a survenit decesul. A fost resuscitat 45 de minute şi, în final, s-a declarat decesul”, a declarat Nela Wamsiedel, inspector general şcolar.

Elevii s-au speriat foarte tare când au văzut scena iar unul dintre copii a avut nevoie de îngrijiri medicale de la ambulanţieri. Ei vor fi consiliaţi psihologic. Cazul este anchetat de Poliţie şi Parchet, dar şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă, tragedia fiind încadrată ca accident de muncă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură