Rezultate parțiale Alegeri Locale 2020. PSD păstrează primăriile municipiilor și orașelor din județul Buzău

PSD se îndreaptă către o victorie categorică în județul Buzău, conform rezultatelor care sosesc din secțiile de votare. Social-democrații păstrează primăriile municipiilor, orașelor și ale celor mai multe comune.

UPDATE

Partidul Social Democrat a câștigat 67 de primării din județ, dintr-un total de 87, în urma alegerilor de duminică.

Partidul Național Liberal a câștigat zece primării (Cochirleanca, Brădeanu, Tisău, Scutelnici, Calvini, Chiojdu, Pardoși, Padina, Beceni și Vadu Pașii), Partidul Mișcarea Populară cinci (Gura Teghii, Năeni, Colți, Scortoasa și Zărnești), PRO România patru (Puiești, Ziduri, CA Rosetti și Bozioru), iar PLUS a câștigat la Lopătari, în alianță cu USR.

Este deja certitudine câștigarea alegerilor de către Constantin Toma, la Buzău, și Sorin Cârjan, la Râmnicu Sărat. Acesta din urmă a anunțat victoria pe Facebook.

”Victoria de astăzi nu este doar a Alianței PSD-PRO Râmnicu Sărat, nu doar a celor doua partide, ci a tuturor celor care au susținut ADEVĂRUL, a tuturor ramnicenilor”, a scris Sorin Cârjan.

Conform numărătorii paralele efectuate de partide, social-democrații au câștigat primăriile din Blăjani, Racovițeni, Murgești, Mărgăritești, Mihăilești, Florica, Pietroasele, Pârscov, Nehoiu și Pătârlagele.

PSD a mai câștigat la Smeeni, Siriu, Gălbinași, Berca, Vernești, la Râmnicelu, la Cătina, Luciu, Largu, Rușețu, Grebănu și Bălăceanu.

Liberalii au câștigat la Cochirleanca, Brădeanu, Scutelnici, Chiojdu, Padina și Pardoși, însă au pierdut comuna Puiești, adjudecată de Pro România.

La Ziduri, candidatul Pro România a câștigat funcția de primar al comunei. Tot de la Pro România vor fi și primarii din Puiești și C.A. Rosetti. Primăria Lopătari a fost adjudecată de candidatul USR.

Fii Reporter