duminică, 14 iulie, 2024

Rețea de falsificatori de carduri, cu ramificații și în Buzău, destructurată de DIICOT

Rețea de falsificatori de carduri, cu ramificații și în Buzău, destructurată de DIICOT

Facebook
Twitter
Email

Zeci de percheziţii s-au derulat în cursul zilei de astăzi în Buzău, dar şi în alte patru judeţe şi în municipiul Bucureşti. Procurorii DIICOT şi poliţiştii au descins la diverse adrese în căutarea unor indivizi acuzaţi că au falsificat mii de carduri, cu ajutorul cărora au cumpărat diverse bunuri de peste graniţe.

Au fost organizate în total 30 de percheziţii domiciliare, fiind vizate aproximativ 50 de persoane acuzate de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de instrumente de plată electronică, acces fără drept la un sistem informatic, punerea în circulaţie de valori falsificate, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare de bani.

Indivizii sunt suspectaţi că în perioada 2014 – 2015 au montat pe bancomate din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive cu ajutorul cărora au falsificat cardurile. Le-au folosit ulterior pentru a cumpăra diverse produse din SUA, Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie.

Mai departe, produsele respective erau valorificate în ţară. Astfel, suspecţii au obţinut ilegal aproximativ 200.000 de euro, peste 1000 de persoane fizice din Slovenia, Cehia şi Slovacia fiind înşelate.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.