miercuri, 24 aprilie, 2024

Restricții pe DN 22, între Râmnicu Sărat și Brăila, din cauza viscolului

Restricții pe DN 22, între Râmnicu Sărat și Brăila, din cauza viscolului

Facebook
Twitter
Email

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, viscol si vizibilitate redusă, pentru siguranţa participanţilor la trafic, începând cu ora 08:00 este restricționată circulația autovehiculelor cu masa peste 3,5 tone pe DN22 Râmnicu Sărat – Brăila.

UPDATE Pe toate drumurile județene se circulă în condiții de iarnă. Pe toate sectoarele se acționează cu 39 de utilaje care au folosit până acum peste 290 de tone de antiderapant.

Pe celelalte drumuri naționale și județene care tranzitează județul Buzău se circulă la acest moment în condiții de iarna, cu vizibilitate scăzută și ninsoare viscolită, acționându-se cu utilaje din cadrul Secției de Drumuri Naționale și Drumuri Județene Buzău.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.

Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei).
Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile.

Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă, sau polei, echipaţi autovehiculul cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, montaţi pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.
Nu bruscaţi comenzile şi folosiţi cu preponderenţă frâna de motor.

Când vă deplasaţi în coloană, evitaţi să depăşiţi. Această manevră nu vă scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol. Totuşi, când depăşirea este absolut necesară, asiguraţi-vă temeinic înaintea efectuării acestei manevre şi semnalizaţi din timp intenţia dumneavoastră.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.