luni, 15 iulie, 2024

Restricții de circulație și depășire, pe DN 10, din cauza surpării drumului

Restricții de circulație și depășire, pe DN 10, din cauza surpării drumului

Facebook
Twitter
Email

Autoritățile au impus, vineri, restricții pe DN 10 Buzău – Brașov, în dreptul localității Măgura, după alunecarea de teren din noapte de 1 spre 2 martie, care a afectat și partea carosabilă.

Secția din Buzău a Direcției Regionale Drumuri și Poduri (DRDP) anunță șoferii că în zonă se circulă cu 30 km/h și, în plus, este instituită și o restricție de depășire, măsuri ce vor rămâne în vigoare până la soluționarea problemei.

„Pe DN 10, în localitatea Măgura, din cauza alunecării de teren s-a impus restricție de viteză la 30 km/h și restricție de depășire. Va reamintim, în zonă a avut loc o alunecare de teren în noaptea de 1 spre 2 martie, pe o lungime paralelă cu drumul de aproximativ 50 de metri”, transmite DRDP Buzău.

O echipă de specialiști din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău s-a deplasat pe DN 10, în localitatea Măgura, poziția kilometrică 26+400, unde, pe partea dreaptă a drumului, sensul de mers Buzău-Brașov, în noaptea de 1 martie 2023, s-a produs o alunecare de teren pe o lungime paralela cu drumul de aproximativ 50 de metri, în imediata apropiere a drumului național.

Astfel, s-au luat măsuri pentru ca circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță până la remedierea situației, s-au impus restricții de viteză la 30 km/h și de depășire.

O primă ipoteză a specialiștilor ar fi că alunecarea s-a produs din cauze naturale și a avut loc exact între două lucrări realizate în trecut în zona respectivă.

În perioada imediat următoare, specialiștii din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău vor face o analiză, astfel încât să identifice cele mai bune măsuri ce trebuie impuse în zonă pentru remedierea situației.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.