Restricție de circulație, pe DN 10, în zona Barajului Siriu, după ce a dispărut o bandă de mers

O alunecare de teren produsă, în ultimele zile, în apropierea viaductului Stânca Teherău, a avariat drumul național 10 Buzău – Brașov pe o porțiune de 40 de metri. Începând cu ora 14.00, se instituie restricție de circulație, pentru a nu avaria fâșia de carosabil pe care se poate încă circula.

Potrivit Infotrafic, în județul Buzău, pe DN10 Buzău — Brașov, din cauza cedării terasamentului drumului pe o lungime de aproximativ 40 de metri, între localitățile Gura Siriului și Vama Buzăului, la kilometrul 86+300, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este restricționată. De asemenea, este instituită și restricție de viteză de 10 km/h.

Potrivit conducerii secției locale de Drumuri Naționale, pe o porțiune de 30 de metri, una dintre benzile șoselei s-a afundat, diferența de nivel fiind de doi metri. Se poate circula pe un singur fir, lățimea maximă a părții carosabile pe care este permis traficul auto este de 5 metri. Restricția de tonaj este obligatorie, spune Leon Velicu, de la Drumuri Naționale, secția Buzău, pentru că vibrațiile produse de vehiculele grelea ar disloca terasamentul rămas intact, fapt ce ar genera închiderea totală a traficului auto pe DN 10.

În acest moment, circulatia se desfășoară alternativ, dirijată prin indicatoare cu restricție de viteză 30 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău — Ploiești, DN1A Ploiești — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI