Relația dintre o indiancă și un buzoian, tulburată de polițiștii de la imigrări

Ca-n filmele indiene. La 46 de ani, o indiancă și-a găsit perechea la mii de kilometri distanță, pe internet, a venit pe meleaguri mioritice cu gândul să se căsătorească, însă a fost trezită la realitate de polițiștii de la imigrări. Pentru că i-a expirat viza de ședere, femeia a fost luată în custodie publică urmând a fi îndepărtată de pe teritoriul României.

Indianca a fost depistată de polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Buzău, care au desfăşurat joi o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza de competenţă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că femeia a intrat în România în baza unei vize de scurtă şedere, la invitaţia unui cetăţean român, rezident în Buzău. Întrucât aceasta nu a respectat termenul de şedere prevăzut în viza acordată de către autorităţile române, la sfârștul lunii iunie, pe numele său a fost emisă o decizie de returnare în baza căreia străina trebuia să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Femeia de 46 de ani, din India, l-a cunoscut pe român prin intermediul unei rețele de socializare. La invitația buzoianului, indianca a venit în țara noastră anul trecut, pentru a se cunoaște mai bine. În această vară, femeia a venit din nou, cu gândul de a se căsători cu bărbatul din Buzău. Pentru că nu a avut toate documentele necesare acestui demers, cei doi au tot amânat căsătoria.

Timpul însă nu a fost deloc îngăduitor cu ei și nici polițiștii de la imigrări. Pentru că a depășit cu două săptămâni termenul de ședere, indianca a fost depistată și condusă, sub escortă, la Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică – Otopeni în vederea îndepărtării acesteia de pe teritoriul României.

De asemenea, la ieșirea din țară, pe numele acesteia a fost instituită măsura de interzicere a intrării pe teritoriul României, pentru o perioadă de un an.

Totodată, în conformitate cu legislația privind regimul străinilor în România, prin nerespectarea termenului de părăsire a teritoriului României a străinei invitate, cetăţeanului român care a formulat invitaţia, nu i se mai aprobă o nouă invitaţie indiferent de scopul acesteia.

Fii Reporter