joi, 29 februarie, 2024

Reacția Primăriei, după ce buzoienii au criticat proiectul de modernizare a principalului bulevard

Reacția Primăriei, după ce buzoienii au criticat proiectul de modernizare a principalului bulevard

Facebook
Twitter
Email

Primăria Buzău a anunțat modificarea proiectului de reabilitare a bulevardului Unirii, investiție finanțată cu fonduri europene. Vor fi păstrate două benzi pe sens, în schimbul desființării parcărilor de lângă bordură.

În urma numeroaselor critici formulate de buzoieni cu privire la proiectul inițial, care prevedea o sigură bandă de mers, pe fiecare sens, edilul Constantin Toma a transmis că proiectul se va schimba.

Astfel, autovehiculele vor circula pe bulevard pe două benzi pe sens, iar traficul de pe principala cale rutieră din Buzău nu va fi afectat de implementarea proiectului.

În schimb, păstrarea a două benzi pe sens va aduce, foarte probabil, la desființarea parcărilor de lângă bordură.

Asta înseamnă că șoferii de pe bulevardul Unirii nu vor mai parca la stradă și vor fi nevoiți să-și găsească loc în spatele blocurilor.

Proiectul de reabilitare a bulevardului Unirii mai prevede o pistă separată pentru autobuze și îngroparea cablurilor de electricitate și telecomunicații. De asemenea, trotuarele vor avea dale și piste separate pentru biciclete.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.