joi, 18 aprilie, 2024

Reacția preotului amendat cu 2.000 de lei pentru botezul organizat în pandemie. ”Am plecat cu tortul în portbagaj”

Reacția preotului amendat cu 2.000 de lei pentru botezul organizat în pandemie. ”Am plecat cu tortul în portbagaj”

Facebook
Twitter
Email

Preotul din Cernătești, Costin Drăgan, organizatorul petrecerii întrerupte de polițiști și jandarmi, duminică seară, a fost amendat pentru zădărnicirea combaterii bolilor cu 2.000 de lei. Potrivit poliției, peste o sută de meseni au fost găsiți în restaurant, în timpul petrecerii de botez.

Părintele Drăgan susține că sancțiunea a fost luată nemeritat, deoarece, spune el, doar o parte dintre cei găsiți în localul de evenimente erau invitații săi.

”Am avut doar trei mese închiriate la acel local, la care am stat câte șase persoane. Au fost nașii, părinții, socrii, pe care i-am invitat să luăm masa, după slujba de creștinare a fetiței mele, respectând toate restricțiile pe care și cei de la restaurant ni le-au amintit”, ne-a declarat preotul Costin Drăgan.

Acesta povestește că în restaurantul amenajat pentru evenimente festive se aflau alte câteva zeci de persoane, care nu aveau nicio legătură cu evenimentul său.

”Apucasem să comandăm friptura când ne-am trezit cu polițiștii și jandarmii peste noi. Le-am explicat care sunt invitații mei, le-am spus că respectăm regulile, că nu se dansează, doar socializăm, purtăm mască atunci când ieșim din salon, însă tot ne-au sancționat și ne-au spus să plecăm. Am plecat cu tortul în portbagaj”, spune preotul Drăgan.

Preotul Costin Drăgan este paroh în comuna Cernătești, coordonează un ansamblu folcloric constituit din copii și deține o funcție de inspector în cadrul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Despre petrecerea organizată de părintele Drăgan, polițiștii au altă părere

Conform IPJ Buzău, în seara zilei de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 18.00, în timpul activităților desfășurate de polițiștii buzoieni pentru asigurarea ordinii publice și pentru respectarea regulilor instituite cu scopul prevenirii răspândirii Sars-Cov2, a fost primită o sesizare în dispeceratul unității din care reieșea că la o locație nu ar fi respectate restricțiile.

Sesizarea făcea referire la organizarea unui eveniment privat, așa că au fost direcționate spre adresa indicată de apelant mai multe echipaje de polițiști și jandarmi, care au demarat verificări pentru stabilirea situației de fapt.

Forțele de intervenție au stabilit că sesizarea se confirmă, astfel că la un operator economic cu obiect de activitate organizarea de evenimente, din municipiul reședință de județ, era în desfășurare un botez, la care participau aproximativ 100 de persoane.

Având în vedere regulile instituite și interdicția organizării de astfel de evenimente în contextul pandemiei, polițiștii au identificat reprezentantul localului și organizatorul evenimentului, cărora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea interdicțiilor privind organizarea de evenimente.

Totodată, fortele de ordine care au intervenit, polițiști și jandarmi, au legitimat 63 de persoane și au aplicat alte 30 de sancțiuni contravenționale participanților la eveniment. De asemenea, urmare intervenției, petrecerea a foat întreruptă, iar persoanele s-au conformat de îndată și au părăsit locația.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.