Razii cu amenzi printre taximetriștii din Buzău

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Buzău au organizat, miercuri, mai multe acţiuni pentru descoperirea taximetriştilor care nu respectă legile sau care îşi desfăşoară activitatea fără a fi autorizaţi. Au fost aplicate peste 400 de sancțiuni și au fost suspendate zece permise auto. Miercuri, poliţiştii au efectuat razii atât la orele dimineţii, cât şi după-amiază, în parcările din Buzău unde taximetriştii îşi aşteptau clienţii. Au fost acordate sancţiuni pentru lipsa atestatului, pentru neafişarea tarifului de călătorie, lipsa ecusonului sau chiar a cărţii de identitate. Nu în ultimul rând, a fost verificată data la care expiră revizia autoturismelor folosite în activitatea de taxi.

De la începutul anului, asupra taximetriştilor au fost aplicate peste 400 de sancţiuni. În zece cazuri, permisele de conducere au fost suspendate pentru nerespectarea priorităţii, depăşiri neregulamentare şi nerespectarea culorii roşii a semaforului electric.

La Buzău, funcţionează în prezent aproximativ 400 de taxiuri autorizate, cărora li se adaugă taximetriştii pirat, care le fac concurenţă neloială celor cu acte în regulă.

Fii Reporter