sâmbătă, 15 iunie, 2024

Razie de amploare pe șoselele din Buzău. Sute de șoferi, sancționați pentru abateri în trafic

Razie de amploare pe șoselele din Buzău. Sute de șoferi, sancționați pentru abateri în trafic

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat in ultimele 24 de ore peste 200 de contravenții pentru nereguli constatate în trafic. Mai mulți șoferi indisciplinaţi au fost drastic sancționații, fiind lăsați fără permise pentru 120 de zile.

Poliţiştii au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic în ultimele ore. Oamenii legii au aplicat 234 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 17 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 53 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 6 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea
contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 114 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui şofer de 52 de ani, din București, ce rula pe DN2E85, în localitatea Costești.

Alte 91 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, 12 pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor, dar şi 42 pentru alte abateri în trafic, 11 permise de conducere fiind reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea priorității de trecere, dar și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.

Potrivit IPJ Buzău, 20 de pietoni, căruțași și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.