vineri, 29 martie, 2024

Razie a procurorilor DGA, la Serviciul de Înmatriculări din Buzău. Doi agenți sunt anchetați pentru fapte de corupție

Razie a procurorilor DGA, la Serviciul de Înmatriculări din Buzău. Doi agenți sunt anchetați pentru fapte de corupție

Facebook
Twitter
Email
Procurori ai Direcției Generale Anticorupție, însoțiți de jandarmi, au descins marți dimineață, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înamtriculare Vehicule Buzău, serviciu subordonat Instituției Prefectului. În atenția DGA ar fi angajați care lucrează la ghişee, care ar fi facilitat obţinerea de permise auto şi înmatriculări fără respectarea normelor legale. 

Potrivit unor surse oficiale din cadrul DGA, ancheta vizează fapte de corupție de care se fac vinovați cel puțin doi agenți ai serviciului. În dosar, mai sunt acuzați de dare de mită și trafic de influență patroni ai unor şcoli de şoferi şi candidaţi la examenele de conducere.
 
Cercetările sunt coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, care a emis mandate de aducere pentru mai multe persoane. 
 
Nouă persoane au fost duse pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. Este vorba despre doi agenţi de poliţie,  examinatori la probele practice pentru obţinerea permisului de conducere, un instructor auto, restul suspecţilor fiind candidaţi. 
 
Infracţiunile pentru care procurorii au început urmărirea penală sunt dare şi luare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. 
 
Faptele au fost descoperite, spun anchetatorii, încă din luna februarie şi au constat în faptul că anumiţi cursanţi, la îndemnul intructorului auto, au alimentat cu combustibil maşinile personale ale examinatorilor în scopul promovării probei practice a examenului pentru permisul de conducere. 
 
Dosarul a fost documentat cu ajutorul ofiţerilor de la Direcţia Generală Anticorupţie, fiind folosit şi un poliţist sub acoperire.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.