joi, 22 februarie, 2024

Proprietarii vechilor case de pe Cuza Vodă, amenințați cu supraimpozitarea dacă nu renovează fațadele

Proprietarii vechilor case de pe Cuza Vodă, amenințați cu supraimpozitarea dacă nu renovează fațadele

Facebook
Twitter
Email

Primăria forțează proprietarii caselor din centrul vechi al Buzăului, prin supraimpozitare, să-și renoveze fațadele. În cazul în care aceștia nu se vor conforma şi nu vor reabilita clădirile nici după mărirea impozitelor cu 500 la sută, autoritățile iau în calcul să facă lucrările, dar cheltuielile să cadă tot în sarcina proprietarilor.

Faţadele clădirilor de pe Cuza Vodă trebuie să se schimbe radical. Reprezentanţii Primăriei ameninţă că dacă proprietarii nu vor interveni pentru reabilitarea acestora, riscă să fie fie impozitaţi cu peste 500 la sută.

În cazul în care, proprietarii nu se vor conforma şi nu vor reabilita clădirile nici după supraimpozitare, este posibil ca Primăria să facă lucrările, dar cheltuielile să cadă tot în sarcina proprietarilor.

De asemenea, reprezentanţii Primăriei Municipiului Buzău şi-au anunţat intenţia de a evacua casele din centrul vechi, ocupate momentan de chiriaşi cu probleme sociale. Primăria va aloca bani pentru refacerea acestor clădiri care sunt monumente istorice şi urmează a se decide ce destinaţie vor primi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.