vineri, 29 martie, 2024

Proprietarii caselor sau terenurilor neîngrijite din Buzău vor plăti impozite mai mari cu până la 500 la sută

Proprietarii caselor sau terenurilor neîngrijite din Buzău vor plăti impozite mai mari cu până la 500 la sută

Facebook
Twitter
Email

În prima fază, autoritatile Buzăului vor identifica terenurile și clădirile aflate în paragină si apoi vor soma proprietarii. Dacă nu vor trecere la reabilitarea sau, după caz, curățarea imobilului, proprietarii vor plăti impozite pentru acel bun cu 500 la sută mai mari.

Primăria municipiului Buzău a elaborat regulamentul privind supraimpozitarea cu 500 la sută a clădirilor şi terenurilor neîngrijite. Municipalitatea susţine că urmăreşte reducerea numărului imobilelor lăsate în paragină, iar prin reabilitarea clădirilor vrea „schimbarea la faţă” a orașului.

Conform regulamentului, după identificarea şi evaluarea clădirii sau terenului neîngrijit, proprietarul va fi somat, iar din acel moment va avea la dispoziţie şase luni în cazul clădirilor şi 30 de zile în cazul terenurilor să efectueze lucrările de întreţinere sau reabilitare necesare.

În cazul în care proprietarul nu se conformează, clădirea sau terenul, va fi încadrat în categoria celor neîngrijite, cu propunerea de majorare de cinci ori a impozitului.

Clădirile în paragină aflate în proprietatea Primăriei, cum sunt cele din centrul orasului, de pe strada Cuza Vodă, nu vor fi însă supraimpozitate.

Regulamentul a fost postat pe site-ul Primăriei Buzău iar proiectul privind supraimpozitarea clădirilor și a terenurilor lăsate în paragină va fi introdus într-o ședință viitoare a Consiliului Local Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.