miercuri, 24 aprilie, 2024

Proiectul stației intermodale de transport, de pe Calea Eroilor, în faza de licitație

Proiectul stației intermodale de transport, de pe Calea Eroilor, în faza de licitație

Facebook
Twitter
Email

Unul dintre proiectele pentru dezvoltarea orașului Buzău, aprobate de Consiliul Local Municipal, urmează să intre în licitații. Pe locul actualului poligon auto de pe Calea Eroilor va fi construită o stație intermodală de transport.

Conceptul ”Park and Ride” presupune lăsarea mașinii proprii în parcare și continuarea drumului prin oraș, cu mijloacele de transport în comun sau cu bicicleta electrică.

Călătorii vor putea beneficia de sisteme ticketing, bike-sharing cu 15 rastele, dintre care 5 cu încărcare pentru bicicletele electrice, acces liber la Internet, grupuri sanitare şi alte dotări specifice.

Centrul Intermodal de Transport al Municipiului Buzău ar putea beneficia și de o haltă a CFR-ului, unde vor putea coborî şi cei care călătoresc cu trenul şi care vor avea posibilitatea să aleagă cu ce mijloc de transport să străbată oraşul.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.