joi, 29 februarie, 2024

Proiect de infrastructură în pericol, din cauza unei licitații contestate

Proiect de infrastructură în pericol, din cauza unei licitații contestate

Facebook
Twitter
Email

Asfaltarea a trei artere importante din municipiul Buzău se amână pe termen nelimitat, din cauza unei contestații depuse de firma clasată a doua la licitația pentru desemnarea constructorului. Societatea a contestat rezultatul licitației și reclamă vicii ale ofertei desemnate câștigătoare.

Reabilitarea străzii Transilvaniei, bulevardului Unirii și Aleii Industriilor trebuia să înceapă anul acesta. Finanțarea a fost deja asigurată din fonduri europene, însă începerea proiectului s-a împiedicat în faza de licitație.

Începerea lucrărilor este întârziată de o contestație care blochează procedura de atribuire a proiectului către câștigătorul desemnat al licitației. O contestație la procedura de licitație a fost depusă anterior de firma clasată pe locul doi, Hidro Salt B92.

Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a respins în integralitate contestația și a acordat din nou câștig de cauză Primăriei Buzău. Numai că, firma respectivă a decis din nou să se adreseze instanței pentru a contesta decizia CNSC.

Sunt multe motive temeinice, cele mai multe tehnice și greu de înțeles și explicat pentru publicul larg. (…) Au reieșit vicii evidente ale ofertei desemnate câștigătoare. În mod incorect, autoritatea contractanta și-a ignorat pur si simplu propriile concluzii cu privire la capabilitatile tehnice ale ofertanților și a declarat admisibilă, conformă și câștigătoare oferta unui operator economic care nu ar putea executa în condiții de legalitate contractul care se intenționează a fi atribuit”, spun reprezentanții Hidro Salt B92.

Proiectul de reabilitare și modernizare a celor trei mari artere buzoiene va costa 14 milioane de euro, bani europeni, și are ca termen final de execuție sfârșitul lui decembrie 2022.

În cazul în care proiectul nu va fi finalizat până la termenul limită, lucrările rămase neexecutate vor trebui să fie duse la bun sfârșit, din banii Primăriei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.