joi, 28 martie, 2024

Profit de zeci de mii de lei, de pe urma a patru prostituate minore de pe centura Buzăului. Proxeneții dau acum socoteală

Profit de zeci de mii de lei, de pe urma a patru prostituate minore de pe centura Buzăului. Proxeneții dau acum socoteală

Facebook
Twitter
Email

Trei tineri din județul Buzău au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Cel mai mare dintre ei are 24 de ani. Ei au coordonat un grup de patru prostituate minore de pe urma cărora au obținut 50.000 de lei în numai două luni.

La data de 10 august, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de doi tineri cu vârsta de 20 și 22 ani, ambii din comuna Țintești, precum și faţă de un tânăr de 24 ani, din comuna Gălbinași, pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism și au fost conduse la sediul IPJ Buzău în vederea audierilor, cele trei persoane bănuite de proxenetism, patru persoane bănuite de prostituţie și 15 martori.

În urma documentării activităţii infracţionale a celor trei s-a stabilit faptul că, în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016, respectivii ar fi obţinut aproximativ 50.000 lei ca urmare a determinării și înlesnirii practicării prostituției pe raza judeţului, de către patru tinere minore, trei dintre acestea având vârsta de 17 ani și una în vârstă de 16 ani.

Tinerii în vârstă de 20 și respectiv 24 de ani, au fost reţinuți de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere de sesizare a instanței de judecată, în vederea luării măsurii arestării preventive.

Polițiștii de investigații criminale continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bănuiţilor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.