Produsul unei fabrici din Buzău, contrafăcut de chinezi. Rețeaua de comercializare a produselor a fost anihilată de poliție

Poliţiştii din Buzău și din alte 10 judeţe, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliției Române, au efectuat 30 de percheziţii şi au pus în aplicare 3 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea de infracţiuni la regimul proprietăţii intelectuale, cu un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de lei.

Perchezițiile s-au derulat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în judeţele Galaţi, Brăila, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Dolj, Braşov, Iaşi, Cluj, Timiş şi în Bucureşti, la domiciliile a trei persoane şi la sediile unor societăţi comerciale, într-un dosar privind contrafacerea unor produse.

La percheziții au participat și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliție județene Galaţi, Brăila, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Dolj, Braşov, Iaşi , Cluj, Timiş, precum și cei de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, activitățile fiind coordonate de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliției Române.

Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2017, trei administratori la două firme ar fi creat şi implementat un mecanism infracţional prin care ar fi importat produse contrafăcute, atât din spaţiul comunitar, cât şi extracomunitar, pe care le-ar fi comercializat ulterior sub denumiri similare cu mărci protejate.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre electrozi de sudură aduși din China și Croația dar vânduți în România sub marca Ductil. Vizați de anchetă sunt doi cetățeni chinezi, din București, și un cetățean român din Galați. Toți trei ar fi pus la punct o amplă rețea de comercializare a produselor contrafăcute.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.000.000 de lei. Poliţiştii au pus în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Fii Reporter