vineri, 19 aprilie, 2024

Procesul între Primăria Buzău şi poliţiştii locali disponibilizați, programat la jumătatea lunii martie

Procesul între Primăria Buzău şi poliţiştii locali disponibilizați, programat la jumătatea lunii martie

Facebook
Twitter
Email

Curtea de Apel Ploiești a programat pe 14 martie primul termen de judecată al recursului în procesul intentat de poliţiştii locali disponibilizaţi în toamnă, dar care au avut câştig de cauză la Tribunalul Buzău. Până atunci, noua organigramă a Primăriei Buzău rămâne doar pe hârtie.

La finele lunii noiembrie, după ce au primit preavize, 300 de poliţişti locali au apelat la instanţă şi au contestat decizia autorităţilor. Procesul s-a desfăşurat într-un timp record, iar Tribunalul Buzău a decis suspendarea noii organigrame ce a stat la baza disponibilizării poliţiştilor, aflaţi acum în activitate pe străzi. Primăria a contestat sentinţa la Curtea de Apel Ploieşti, care a decis ca primul termen de judecată să aibă loc în ziua de 14 martie.

Între timp, agenţii vizaţi ar putea rămâne în activitate, dacă Primăria nu va putea duce la îndeplinire planul de transformare a Direcţiei Poliţiei Locale in instituţie de sine stătătoare. Responsabilii din Palatul Comunal aşteaptă un aviz de la Autoritatea Naţională a Funcţionarilor Publici. Dacă se dă undă verde pentru noua structură, procesul ajuns pe rolul Curţii de Apel Ploieşti ar rămâne fără obiect.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.