joi, 29 februarie, 2024

(P) PRO România Buzău, mai tare ca Guvernul: „Am donat 5000 de măști, vom mai dona încă 5000!”

(P) PRO România Buzău, mai tare ca Guvernul: „Am donat 5000 de măști, vom mai dona încă 5000!”

Facebook
Twitter
Email

Filiala din Buzău a Pro România a remis vineri un comunicat de presă, prin care se precizează că, înainte de sărbătorile Pascale, membrii de partid s-au mobilizat exemplar, reușind să doneze peste 5000 de măști persoanelor cu posibilități materiale reduse.

Simpatizanții lui Victor Ponta fac un apel către Guvern și autorități să gasească rapid soluții pentru a împărți gratuit cât mai multe măști, celor cu venituri mici, pentru a se proteja de coronavirus.

„Deși lăudabilă, realistă și de bun simț, inițiativa președintelui Victor Ponta lansată de la tribuna Parlamentului, de a asigura gratuit măști pentru toți românii până la intrarea în vigoare a legii conform căreia toți trebuie să le purtăm în spații închise nu a fost primită bine de Guvern. Oamenii nu au bani ca să cumpere măști, nu au de unde. E o discriminare și un abuz. Nu poți să le spui românilor: nu aveți voie să ieșiți din casă fără mască, dar nu se găsesc măști sau sunt foarte scumpe, ca la farmacia de la Huși a ministrului Sănătății. Statul român, prin UNIFARM, trebuie să cumpere măști direct de la producători, din China sau România, și să le distribuie, abia apoi să dea amenzi celor care nu poartă mască. Altfel, se va ajunge la speculă și la prețuri uriașe”a spus președintele PRO România pentru a motiva proiectul de lege supus spre aprobare în regim de urgență.
Ca de obicei, această măsură, ce ar fi trebuit luată deîndată și fără alte comentarii, a fost tratată din nou bâlbâit de premier, care la întrebările ziariștilor, a scăldat-o fără a da un răspuns concret. Astfel încât la data când românii nu vor mai avea voie fără mască în spații închise, indiferent că e vorba despre market sau biroul de serviciu, fiecare să fie pregătit și să nu riște amenzi. Mai ales că sunt destui cei care, din punct de vedere financiar nu vor putea să-și facă un stoc din aceste materiale de protecție care devin obligatorii din 15 mai. Guvernul, prin premier, a demonstrat încă o dată că nu știe ce face, e depășit de situație sau e pur și simplu rea voință din partea unor oameni care au demonstrat de mai multe ori până acum că nu vor să lucreze în sprijinul semenilor ci sunt conduși doar de interese de partid sau de altă natură.În plan local, inițiativa președintelui Ponta ne-a mobilizat, astfel încât organizația PRO România Buzău este pregătită, ca de fiecare dată să-și ajute semenii, și chiar dacă suntem un partid mic, vom găsi resurse pentru a împărți din nou, așa cum am făcut și înainte de Paște, 5000 de măști persoanelor cu posibilități materiale reduse. Fiindcă nu este posibil într-o societate civilizată, acestea să folosească pungi de plastic sau saci de gunoi pentru a se proteja, cazuri reale cu care ne-am confruntat, în timp ce administrațiile locale cheltuie bani pe borduri și panseluțe. De aceea, facem un apel la Primăria Buzău și la Consiliul Județean ca până la data când purtarea măștii devine obligatorie, să ia măsuri în acest sens. Să achiziționeze și să împartă gratuit măști tuturor locuitorilor județului Buzău, pentru că suntem siguri că soluții există. Una dintre ele ar fi sa nu se mai organizeze spectacole de tip „zilele orașului” sau „zilele comunei”, iar banii să fie direcționați către achiziția de măști la prețuri rezonabile, pentru că oamenii au nevoie de ajutor, nu de acțiuni de campanie. Noi o vom face, cu sufletul și mulțumirea că am ajutat acolo unde a fost nevoie, iar dacă autoritățile nu se vor alia inițiativei noastre, vom suplimenta numărul măștilor pe care le vom împărți gratuit ori de câte ori va fi nevoie. ” se precizează în comunicatul remis de Pro România, filiala Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.