duminică, 14 iulie, 2024

Prinși cu porci în portbagaj, la filtrele din Puiești și Padina

Prinși cu porci în portbagaj, la filtrele din Puiești și Padina

Facebook
Twitter
Email

Vineri seară a fost depistată o persoană la un filtru din Puiești, care intenționa să ajungă în localitatea Bălești, județul Vrancea, având asupra sa cca. 70 kg carne de porc. Carnea a fost confiscată și transportată la DSVSA unde a fost incinerată, iar persoana a fost sancționată cf. HG 984 / 2005, art. 2, pct. 14 cu avertisment.

Tot ieri, în filtrul instituit la Padina a fost oprit un bărbat din Vălenii de Munte (PH) care transporta din județul Ialomița către domiciliu un porc viu de aproximativ 15 kg, fără documente de proveniență și elemente de identificare.

Animalul a fost eutanasiat de către o echipă a DSVSA Buzău și, după decontaminare, a fost transportat și incinerat la sediul Direcției, informează purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Gabriel Cozma.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.400 lei, „efectuarea transportului animalelor și al produselor de origine animală, al furajelor și altor mărfuri care pot constitui vectori ai agenților patogeni, cu încălcarea măsurilor dispuse de autoritatea sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor competentă, în cazul evoluției unor boli transmisibile, declarabile și carantinabile”.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.