marți, 19 martie, 2024

Primul caz de deces din cauza gripei, în județul Buzău

Primul caz de deces din cauza gripei, în județul Buzău

Facebook
Twitter
Email

Victima este o pacientă în vârstă de 25 de ani, din satul Grăjdana, comuna Tisău, care a decedat săptămâna trecută, la Spitalul Județean Buzău. Tânăra avea mai multe probleme de sănătate, între care și un handicap locomotor. Gripa a agravat afecțiunile, spun reprezentanții DSP.

În urmă cu aproape două săptămâni, femeia a fost adusă cu o ambulanță la urgențele Spitalului Județean Buzău, în stare gravă.

Iniţial, medicul de gardă de la Unitatea Primiri Urgențe i-a pus diagnosticul de viroză respiratorie, testul rapid de gripă fiind negativ.

Femeia a fost internată în secția ATI, acolo unde i s-a mai făcut un test de gripă, care, de această dată, a ieșit pozitiv.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău spun că pacienta avea mai multe probleme de sănătate, handicap locomotor, obezitate morbidă și epilepsie cu antecedente. De asemenea, pacienta nu era vaccinată antigripal.

”Pacienta a fost internată într-o stare destul de gravă. Au fost mai multe cauze ale decesului însă gripa a fost cea care a agravat celelalte boli”, a declarat Cristina Ungureanu, directorul DSP Buzău în ședința Colegiului Prefectrual Buzău.

Numărul celor decedaţi din cauza gripei a ajuns la 156. În judeţul Buzău, în sezonul rece 2018-2019 au fost înregistrate aproape 100 de cazuri de gripă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.