joi, 29 februarie, 2024

Primele îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 printre dascălii din Buzău, după reînceperea școlii

Primele îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 printre dascălii din Buzău, după reînceperea școlii

Facebook
Twitter
Email

Începerea școlii a adus primele infectări în rândul cadrelor didactice din județul Buzău. O educatoare și un profesor de educație fizică au fost confirmați, recent, cu infecție cu coronavirus. Angajații din învățământul buzoian ar putea fi vaccinați împotriva SARS-CoV-2 într-un centru special amenajat.

După confirmarea infectării cu coronavirus a celor două cadre, dascălii au fost plasați în izolare la domiciliu, iar activitatea unităților de învățământ a continuat.

Numai grupa de preșcolari la care preda educatoarea a fost trimisă acasă. În cazul profesorului de educație fizică, s-a luat decizia ca dascălul să meargă acasă în izolare, însă nu și copiii cu care a intrat în contact, deoarece profesorul de sport a predat doar o oră, unei singure clase, în aer liber.

Angajații din învățământul buzoian ar putea fi vaccinați împotriva noului coronavirus într-un centru special amenajat pentru ei.

Propunerea Inspectoratului Școlar Județean este ca angajații din învățământul buzoian să fie imunizați în perioada următoare la Casa Corpului Didactic.

În acest centru ar urma să fie chemați la vaccin angajații din sistem care se vor înscrie pentru imunizare de acum înainte, ceilalți urmând să fie imunizați în centrele în care deja au fost programați. Până acum, în jur de 500 de cadre didactice și nedidactice din județul Buzău au fost vaccinate împotriva noului coronavirus.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.