marți, 26 septembrie, 2023

Primarul din Cernăteşti, care a dat cu maşina peste două adolescente, va fi cercetat în libertate

Primarul din Cernăteşti, care a dat cu maşina peste două adolescente, va fi cercetat în libertate

Facebook
Twitter
Email

Primarul din Cernăteşti, care a provocat un accident mortal în comuna Mărăcineni, va fi cercetat în libertate. El a fost reţinut pentru 24 de ore iar procurorii au considerat că nu mai este necesară prezentarea acestuia în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Într-un comunicat de presă al Parchetului, se arată că ”procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău efectuează cercetări în cauza privind accidentul de circulaţie comis pe raza comunei Mărăcineni, la 21.05.2013, de primarul comunei Cernăteşti, accident soldat cu decesul unei minore şi vătămarea corporală a unei alte persoane. La acest moment, pe situaţia de fapt reţinută în cauză şi în raport de circumstanţele în care s-a comis accidentul, se justifică completarea cercetărilor, în sensul efectuării unei expertize privind dinamica producerii accidentului şi efectuarea unui calcul retro pentru stabilirea alcoolemiei din momentul accidentului, având în vedere intervalul de timp scurs până la momentul recoltării. În contextul celor precizate, în acest stadiu nu se impune sesizarea instanţei cu propunere de luare a unei măsuri preventive, fiind necesară elucidarea împrejurărilor în care s-a consumat actul infracţional”.

Primarul din Cernăteşti care conducea maşina personală pe drumul către Buzău, unde locuieşte, s-a angajat într-o triplare şi a lovit două eleve de la şcoala din Potoceni care aşteptau pe trotuar să traverseze drumul judeţean. Anca a murit la scurt timp iar Mirela, colega ei, a suferit răni rave. Testat cu aparatul Dragger, primarul avea o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0,38 mg.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.