Primarul Buzăului, Constantin Toma: ”Sper ca și justiția, și doamna judecător Câmpeanu, să își dea seama că au blocat un oraș”

Primarul Constantin Toma îi cere judecătoarei care a dat sentință favorabilă polițiștilor locali să dea mai repede motivarea deciziei de suspendare a hotărârii de Consiliu Local Municipal care stabilea noua organigramă a Primăriei. Edilul șef al Buzăului spune că deocamdată ”orașul este blocat” și nu își poate duce la îndeplinire proiectele promise buzoienilor.

Constantin Toma a declarat că așteaptă ”cu neliniște” motivarea care trebuie să vină de la Tribunal. ”Au trecut o mulțime de zile iar doamna judecător lucrează în liniște și așteptăm și sperăm ca în următoarele 12, 24, 36 de luni să ne dea un răspuns pentru că este blocat orașul. Dacă nu se va întâmpla asta, dacă se va prelungi la nesfârșit această motivare, nu am o soluție să putem rezolva. Există niște variante dar trebuie să vină motivare, să știm ce să facem. Trebuie să vedem dacă este opozabilă doar polițiștilor locali sau întregului municipiu. În momentul acesta avem 141 de posturi libere, neocupate, și noi nu putem munci aici. Eu am făcut mult zgomot fără a putea să fac multe proiecte. O platformă de gunoi o parcare sunt doar niște semne. Proiectele adevărate se fac cu o echipă pe care să o coordonezi să facă acele proiecte”, a declarat primarul Constantin Toma.

Edilul a mai spus că nu vrea să forțeze mâna judecătoarei însă îi cere să facă un efort și să dea mai repede drumul motivării sentiței. „Doar la direcția de fonduri europene îmi lipsesc 9 oameni. Cine îmi va întocmi documentația pentru cele peste 60 de proiecte pe care le am pentru următorii 4 ani? Deocamdată nu văd o soluție dar sper ca și justiția, și doamna judecător Câmpeanu, să își dea seama că au blocat un oraș și să dea acea motivare. Nu forțez în nici un fel mâna doamnei judecător dar corect ar fi să muncească și dumneaei ca aici 12-14 ore pe zi și să dea acea motivare pentru că orașul este blocat”, a susținut primarul Constantin Toma.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI