miercuri, 21 februarie, 2024

Primarul Buzăului a desființat cea mai importantă echipă de fotbal din județ, pentru a face economie la buget

Primarul Buzăului a desființat cea mai importantă echipă de fotbal din județ, pentru a face economie la buget

Facebook
Twitter
Email

Sport Club Municipal Gloria Buzău anunță retragerea echipei de fotbal masculin din campionatul național al Ligii a 2-a Casa Pariurilor, începând cu data de 19 ianuarie 2021, după infomarea, în prealabil, a Federației Române de Fotbal.

Conform unui comunicat semnat de Ion Cazan, directorul SCM Gloria Buzău, măsura desființării a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar și din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul și regulamentele Federație Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal.

”Conducerea clubului dorește să precizeze că fotbalul rămâne, în continuare, foarte activ, în Buzău, prin Centrul de Copii și Juniori. În cadrul clubului buzoian activează, în prezent 180 de tineri sportivi, împărțiți în 9 grupe ( U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19) sub îndrumarea a 9 cadre specializate, cu Licență PRO, A, B și C”, se arată în comunicatul transmis de club.

Cauza principală o constituie criza economică provocată de pandemia de coronavirus, care a dus la încasări sub așteptări la bugetul local. „Conform estimărilor, în 2021 vom avea încasări reduse la primărie de 6 milioane de euro. Facem economii acolo unde putem, trebuie să ne încadrăm în buget”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Fotbaliștii echipei de seniori a clubului SCM Gloria Buzău vor deveni liberi de contract și vor putea semna cu alte echipw. Sportivii au primit vestea desființării înainte să plece în cantonament la Sărata Monteoru.

”Am muncit cu toții, acești copiii au muncit de un an și jumătate, în condițiile în care nu avem drept de promovare, m-am chinuit să-i motivez, și acum, când am ajuns la nivelul ăsta, să desființeze echipa? Eu nu cred, nici în momentul ăsta nu cred că poate să fie adevărat”, a fost reacția antrenorului echipei Gloria Buzău, Ilie Stan, pentru Pro Sport.

Conducerea SCM Gloria Buzău menționează că la nivelul municipiului Buzău ”se va continua cu îmbunătățirea și modernizarea bazelor sportive, proiectele de investiții, realizate prin Compania Națională de Investiții (CNI), fiind în continuare pe agenda de lucru a Primăriei Municipiului Buzău”.

Printre acestea, sunt menționate Sala Polivalentă din Buzău și Stadionul de Fotbal destinat pregătirii tinerilor din cadrul Centrului de Copii și Juniori.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.