joi, 18 aprilie, 2024

Primării amendate de Garda de Mediu, din cauza incendierii gropilor de gunoi ale localității

Primării amendate de Garda de Mediu, din cauza incendierii gropilor de gunoi ale localității

Facebook
Twitter
Email

Primăriile a patru localități au primit amenzi usturătoare de la comisarii Gărzii de Mediu pentru că în localitățile respective au fost incendiate gunoaie deși acest lucru nu este permis prin lege. În timp ce sunt arse, deșeurile eliberează substanțe chimice sub forma unor compuși extrem de toxici pentru organism.

Garda de Mediu continuă seria controalelor, iar în ultimele zile, sancțiuni drastice s-au aplicat pentru patru primării din județul Buzău după ce localnicii au alertat autoritățile că se încalcă legea.

Comisarii au costatat că pe raza mai multor comune, sunt incendiate deșeuri și resturi vegetale în amestec cu alte categorii de deșeuri. Din acest motiv au fost aplicate sancțiuni contravenționale primarilor din Podgoria, Cochirleanca, Pogoanele și Colți, amenzi în valoare de 60.000 lei pentru încălcarea dispozițiilor legale.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de salubrizare urgenta a terenurilor afectate de depunerile de deșeuri, interzicerea arderii deșeurilor cât și de informare a tuturor locuitorilor de prevederile legale în acest domeniu.

Grav este, spun specialiștii, că în timp ce sunt arse deșeurile eliberează substanțe chimice sub forma unor compuși extrem de toxici pentru organismul uman și natură. De exemplu, plasticul ars emană, printre altele, dioxine: unele dintre cele mai periculoase substanțe generate de om prin activități precum arderea deșeurilor din PVC.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.