sâmbătă, 15 iunie, 2024

Primăria va înființa o haltă CFR la intrare în oraș dinspre Ploiești

Primăria va înființa o haltă CFR la intrare în oraș dinspre Ploiești

Facebook
Twitter
Email

Locuitorii Buzăului ar putea avea în curând acces facil la trenuri, direct din zona de sud a orașului, unde se află mai multe supermarketuri. Primăria pregătește înființarea unei halte CFR în Centrul Intermodal de Transport de pe Calea Eroilor, vizând în special trenurile care circulă pe Valea Buzăului.

Proiectul ambițios de creare a unui Hub de transport pe Calea Eroilor include și o haltă CFR, care va facilita deplasarea locuitorilor din zona Valea Buzăului către oraș.

Trenurile de pe ruta Buzău-Nehoiașu ar urma să oprească la această nouă haltă, oferind astfel o conexiune directă și convenabilă.

Primarul Buzăului a reafirmat angajamentul față de acest proiect în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Municipal, menționând că se vor face toate demersurile necesare pentru obținerea avizelor, inclusiv aprobarea de la Căile Ferate Române (CFR).

Noua haltă CFR ar transforma Centrul Intermodal de Transport într-un nod complet de mobilitate, permițând călătorilor să ia autobuze sau să închirieze biciclete pentru a-și rezolva rapid treburile în oraș.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru modernizarea infrastructurii de transport din Buzău și pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.