vineri, 29 martie, 2024

Primăria Râmnicu Sărat a găsit soluția de a micșora lista cu beneficiarii cantinei de ajutor social

Primăria Râmnicu Sărat a găsit soluția de a micșora lista cu beneficiarii cantinei de ajutor social

Facebook
Twitter
Email

Jumătate dintre beneficiarii Cantinei de Ajutor Social din Râmnicu Sărat au rămas fara hrană, după prima luna în care au fost puși să efectueze ore de muncă în folosul comunității, pentru a primi porțiile de mâncare.

În această primăvară, regulamentul de organizare funcționare al Direcției de Asistență Socială, din Râmnicu Sărat, s-a schimbat, iar una dintre modificări îi vizează pe beneficiarii Cantinei de Ajutor Social.

Dacă până acum, aceștia primeau alimentele gratuit, acum ei trebuie să presteze 16 ore de muncă lunar pentru fiecare membru al familiei, care beneficiază de hrană timp de o lună.

Oamenii au fost informați atât verbal, cât și scris cu privire la noua regulă pe care trebuie să o respecte pentru a primi porțiile de mâncare, însă puțini au ținut seama de ea.

Așa se face că începând de luni, 121 din cei 220 de beneficiari ai cantinei nu au mai primit hrană pentru că, deși au fost informați, nu și-au efectuat orele de munca în folosul comunității.

Dacă unii beneficiari au preferat să muncească pentru a primi mâncare, alții au decis să renunțe la hrana de la Cantina de Ajutor Social.

Numărul de ore de lucru crește proporțional cu numărul de porții pe care le solicită beneficiarul. Pentru două porții, o persoană trebuie să lucreze 32 de ore, pentru trei, 48, iar pentru cinci se ajunge la 80 de ore prestate, echivalentul a 10 zile lucrătoare la un program de 8 ore.

Un asistat din Râmnicu Sărat primește alimente în valoare de 12 lei pe zi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.