Primăria municipiului Buzău intenționează să amenajeze un cimitir pe un teren al armatei

Primăria Buzău dorește să rezolve criza locurilor de veci din oraș prin înființarea unui nou cimitir public, la periferie. Una dintre variantele privind zona de amenajare indică o parcelă care acum aparține armatei, fiind vorba cel mai probabil de terenul viran dintre cartierul Micro XIV și șoseaua de centură.

Problema locurilor din cimiterele din municipiul Buzău nu este nouă, specula cu mormintele fiind prezentă tocmai ca urmare a faptului că în municipiul Buzău cimitirile au devenit neîncăpătoare iar un loc liber se tranzacţionează mai ceva ca la bursă.

Pentru a rezolva această criză, Primăria municipiului Buzău caută soluţii în vederea amenajării unui nou cimitir public în oraş. O soluţie viabilă, în perspectiva autorităţilor, este amenajarea unui cimitir public pe un teren al armatei.

”Studiem până în luna martie, inclusiv, câte locuri mai avem libere în cimitire și câți buzoieni mor anual, pentru că trebuie să avem o perspectivă cât de repede trebuie să facem acest cimitir. Avem în lucru și o variantă de a prelua un teren militar dar deocamdată nu avem o certitudine în sensul ăsta. Sunt mai multe variante însă cert este că trebuie să mai facem un cimitir”, a declarant primarul Constantin Toma.

Municipalitatea mai are în plan și reabilitarea domului din Cimitirul Eroilor, după ce ani în şir autorităţile locale nu au luat nicio măsură pentru refacerea lui.

Fii Reporter