Primăria încheie contracte cu avocați independenți ca să reprezinte municipalitatea în peste 500 de procese

Sufocată de nenumărate procese ivite după alegerea unui nou edil, Primăria Buzău va angaja avocați care vor fi plătiți din bani publici, deloc puțini. Suma pusă la bătaie este 520.000 de lei si nu este inclusă în bugetul pe 2017 al municipalității.

Decizia de a apela la avocați din mediul privat plătiți din banii buzoienilor a fost criticată dur în cadrul ședinței Consiliului Municipal de joi, în condițiile în care primarul Constantin Toma anunțase recent că a demarat procedura de angajare a 140 de oameni în Primărie, între care și mulți juriști.

Scandal după scandal în ședințele Consiliului Local Municipal Buzău. De data aceasta, spiritele s-au încins după ce edilul Constantin Toma a propus angajarea unor avocați sau firme de avocatură din afara Primariei pentru a reprezenta muncipalitatea în justiție.

Suma pusă la bătaie este 520.000 de lei, bani deloc puțini, însă nici măcar nu au fost incluși în bugetul pe 2017 al Primariei. Constantin Toma spune însă că va solicita cât de curând o rectificare de buget pentru a face rost de bani.

Unii consilieri i-au reproșat primarului că, odată cu aprobarea noii organigrame, municipalitatea poate angaja avocați care să reprezinte instituția în cele 566 de procese în care este parte. Prin urmare, nu ar mai fi necesară angajarea unor avocați independenți.

Consilierii opoziției îl acuză pe edilul Constantin Toma că a împărțit suma de 520.000 de lei în patru, pentru ca serviciile să fie oferite prin atribuire directă și nu prin licitație publică, așa cum cere legea.

Propunerea edilului a fost aprobată iar Primăria Buzău urmează să plătească avocați pentru a fi reprezentată în dosarele aflate pe rol. Ei vor reprezenta în instanţă Primăria sau Consiliul Local Buzău în 566 de dosare. În plus, mai sunt de analizat şi de desfăşurat proceduri în 698 de dosare nesoluţionate privind aplicarea Legii nr. 10/2001, referitor la soluționarea retrocedărilor unor imobile preluate abuz de regimul comunist.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI