Primăria Buzău vrea un credit de 50 de milioane lei de la CEC sau Trezoreria Statului

Decizia a fost luată vineri, în unanimitate, în Consiliul Local Municipal. Edilul Constantin Toma spune că banii vor fi utilizați pentru montarea de centrale termice în școli și grădinițe, asfaltarea unor străzi dar și pentru reabilitarea clădirii Bazarului, care va găzdui birouri ale Primăriei. Totodată, cu acești bani se va reabilita și stadionul de atletism de la ieșirea din oraș spre Ploiești.

Conducerea Primăriei a decis să acceseze un împrumut la CEC sau la Trezoreria Statului, credit rambursabil în 10 ani, în valoare de 50 de milioane de lei.

Primarul Constantin Toma spune că o importantă sumă din valoarea totală a împrumutului va merge către modernizarea sistemului de încălzire din municipiul Buzău, în contextul în care societatea care livra agentul termic în municipiu, Ecogen Energy, a intrat în procedura de faliment.

Alte sume importante din acest împrumut vor merge către asfaltarea unor străzi, dar și pentru reabilitarea clădirii Bazarului, care va găzdui birouri ale Primăriei. Totodată, cu acești bani se va reabilita stadionul de atletism și se va moderniza strada Frăsinet.

Proiectul de hotărâre privind accesarea creditului bancar în valoare de 50 de milioane de lei a fost aprobat de către Consiliul Municipal, cu unanimitate de voturi.

Fii Reporter