Primăria Buzău va amenaja sensuri giratorii în două intersecții importante din oraș

Pachetul de măsuri pentru fluidizarea traficului din Buzău prevede amenajarea unor sensuri giratorii în principalele puncte de aglomerare rutieră din oraș. Astfel de amenajări vor apărea mai întâi pe Frăsinet, la intersecția cu strada Chiristigii, și pe Transilvaniei, la intersecția cu Nicolae Titulescu și Oltului.

Membrii Comisiei rutiere din Primărie și reprezentanții Poliției au căzut de acord să amenajeze sensuri giratorii în două zone cunoscute pentru blocajele rutiere care se produc aici. Este vorba despre intersecțiile Chiristigii-Frăsinet și Transilvaniei – N. Titulescu – Oltului, zone care dau mari bătăi de cap participanților la trafic mai ales la orele de vârf.

Cele două intersecții de pe strada Transilvaniei au fost semaforizate în urmă cu aproximativ doi ani, deaorece traficul era un haos. Măsura pare să nu fi rezolvat mare lucru, deoarece sincronizarea defectuoasă a celor două semafoare a ajuns să creeze cozi și mai mari de mașini.

Potrivit reprezentanților Primăriei, inițial, se va merge pe varianta construirii sensurilor giratorii provizorii, din balize din plastic, urmând ca, dacă măsura dă roade, să fie amenajate ronduri definitive.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI