Primăria Buzău reduce numărul călătoriilor gratuite cu autobuzul pentru pensionari

Din acest an, pensionarii buzoieni vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunare pentru transportul cu autobuzele Trans Bus. Vârstnicii vor beneficia de un număr limitat de călătorii gratuite, care va fi stabilit în funcţie de cuantumul pensiei.

Nu a fost stabilit deocamdată un algoritm clar, dar se iau în calcul mai multe variante, printre care şi limitarea gratuităţii la 16-18 călătorii, în funcţie de cuantumul pensiei fiecărui senior. Edilii nu au stabilit nici reguli clare, sau intervale orare în care pensionarii vor trebui să plătească bilet.

Limitarea gratuităţii pe mijloacele de transport în comun vine, în opinia primarului Constantin Toma, în sprijinul eficientizării societăţii Trans Bus.

O măsură similară ar putea fi aplicată şi în cazul elevilor din oraş. Primarul Constantin Toma spune că în acest fel s-ar evita şi aglomerarea autobuzelor.

În prezent, Primăria subvenţionează costul călătoriei pensionarilor, dar şi al elevilor din oraş. Pe autobuzele Trans Bus nu beneficiază de gratuitate elevii din mediul rural, chiar dacă merg la şcolile şi liceele din municipiu.

Fii Reporter