Primăria Buzău intenționează să comaseze școlile de la periferia municipiului

Veşti nu tocmai bune pentru dascălii de la şcolile marginaşe. În următorii ani, mai multe şcoli de la periferia municipiului Buzău s-ar putea comasa. Anunţul a fost făcut de primarul Buzăului, Constantin Toma, care a spus că astfel va face economie la bugetul local. Asta pentru că în unele dintre unităţile de învăţământ ar exista pierderi foarte mari în ceea ce priveşte energia electrică şi căldura.

Reprezentanţii Primăriei caută soluţii pentru scăderea facturilor la iluminat şi încălzire în şcolile buzoiene. Primarul Constantin Toma a declarat că în unele dintre unităţile de învăţământ sunt pierderi foarte mari şi trebuie rezolvată această problemă. ”Legat de pierderile din școli, există un program de eficientizare economică a clădirilor administrative și încercăm să introducem cât mai multe școli în acest program pentru că avem pierderi în școlile mari din Buzău”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Mai mult decât atât, primarul Constantin Toma a anunţat că nu este exclus că în următorii ani să se facă o comasare a şcolilor de la periferia oraşului, care ajung să fie depopulate din cauza migraţiei elevilor către şcolile din centru. ”E o tendință proastă, zic eu, este aceea că școlile din centru sunt din ce în ce mai aglomerate iar cele de la periferie cu elevi mai puțini. Probabil că va apărea în timp, fără să sperii lumea, necesitatea de a mai comasa niște școli de la periferie în următorii doi sau trei ani”, a spus primarul Buzăului.

Primarul Constantin Toma a declarat în numeroase rânduri că educaţia şi condiţiile în care învaţă elevii sunt printre priorităţile sale, însă susţine că trebuie oprită risipa care se face prin pierderea de căldură.

Fii Reporter